Het eerste golfnieuws

Eerste irritaties bij Amerikaanse Ryder Cup spelers

ImageHet zou een gewone oefenronde zijn, maar afgelopen dinsdag liepen de spanningen toch weer hoog op.

De beide Ryder Cup aanvoerders Sam Torrance (foto) en Curtis Strange hadden voor deze dag diverse teams opgesteld. Zo speelde Darren Clarke met Thomas Bjorn tegen Pierre Fulke met Phillip Price en Sergio Garcia met Lee Westwood namen het op tegen Bernhard Langer en Colin Montgomerie. Padraig Harrington en Paul McGinley namen het tijdens hun oefenronde op tegen Niclas Fasth en Jesper Parnevik.

Curtis Strange probeerde ook wat nieuwe combinaties, zo liet hij Paul Azinger met Scott Hoch samenspelen en had Stewart Cink nu een nieuwe teamgenoot in Jim Furyk. Tiger Woods speelde samen met Mark Calcavecchia, Phil Mickelson met David Toms, David Duval met Davis Love en Hal Sutton speelde met Scott Verplank.

Torrance moest zich verontschuldigen na afloop van de oefenronde. Curtis Strange had zich beklaagd over het langzame spel van de Europeanen waardoor de Amerikanen regelmatig op de afslagplaats moesten gaan zitten wachten. Het was vooral Tiger Woods die zich mateloos had ge?rgerd: ?Er was totaal geen respect voor ons, wij spelen nu eenmaal sneller en zij hielden het spel op door slow play. Er wordt zoveel rond de green gechipt en vooral Bernhard Langer maakte zich daar regelmatig schuldig aan. Iik vind dat niet normaal?, aldus Woods.

De Amerikanen namen na overleg met Strange hun clubs en gingen een paar holes voorbij de European weer verder met hun oefenronde, zodat ze geen last meer hadden van het langzame spel.