Het eerste golfnieuws

Ryder Cup: eerste teams bekend

ImageMet een minuut stilte werden tijdens de openingsceremonie de slachtoffers herdacht van de aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september vorig jaar. Ook namen de spelers een moment stilte voor oud Ryder Cup speler Payne Stewart die drie jaar geleden door een vliegtuigongeluk overleed.

De teams die vrijdag gaan spelen zijn bekend. In het team dat als eerste start zitten voor de Europeanen Darren Clarke en Thomas Bj?rn en zij nemen het op tegen het duo Tiger Woods en Paul Azinger.

Sergio Garcia en Lee Westwood gaan het opnemen tegen David Duval en Davis Love III, Colin Montgomerie en Bernhard Langer nemen het op tegen Scott Hoch en Jim Furyk.

De laatsten die starten zijn Padraig Harrington en Niclas Fasth en zij nemen het op tegen de linkshandige Phil Mickelson en David Toms.

Darren Clarke en Thomas Bjorn hebben zich de afgelopen tijd uitstekend geweerd tegen wereldnummer 1 Woods. Zo won Clarke het 2000 World Match Play Championship door Woods te verslaan en Bjorn won het 2001 Dubai Desert Classic met Woods aan zijn zijde als spelgenoot.

Sam Torrance, aanvoerder van het Europese Ryder Cup team, gaat er vanuit dat zijn team het in zich heeft om goed te starten. ?Clarke en Bjorn hebben deze week fantastisch gespeeld. Beiden zijn zeer goede spelers; het zijn birdie-machines. Ideaal voor fourball?, aldus Torrance. De Europeanen zullen het moeten opnemen tegen het zeer zelfverzekerde Amerikaanse team. Curtis Strange liet weten dat ze op de baan zijn om te winnen en dat hij er alle vertrouwen in heeft dat zijn team de Cup zal weten te behouden.