KLM Open 2024

Wat gaan de Nederlanders dit jaar doen tijdens het KLM Open?

Wil Besseling

In het KLM Open van vorig jaar, en dat werd gespeeld op de golfbaan van Bernardus in Cromvoirt, waren er vijftien Nederlanders deelnemers en waarvan er zes uiteindelijk de cut haalden. Rowin Caron eindigde toen als beste Nederlander met een indrukwekkende score van 7-onder-par, goed voor een gedeelde achtste plaats. Helaas zien we Caron dit jaar niet terug, omdat hij werkt aan zijn carrière op de PGA Tour in Amerika. Lars van Meijel had ook een uitstekende week en eindigde gedeeld 16e met 5-onder. Joost Luiten en Daan Huizing behaalden respectievelijk de 21e en 29e plaats. De jonge amateur Lars van der Vight was de enige Nederlandse amateur die de cut wist te halen en eindigde uiteindelijk gedeeld 55e. Vince van Veen sloot het rijtje Nederlanders af met een 70e plaats.

Dit jaar zullen dertien Nederlandse golfers een gooi doen naar de titel. Onder hen bevinden zich European Tour-spelers Darius van Driel, Joost Luiten en Daan Huizing. Daarnaast zien we bekende namen van de Challenge Tour, ALPS Tour en de Pro Golf Tour, zoals Mike Toorop, Wil Besseling (foto), Lars van Meijel, Kiet van der Weele, Lars Keunen en Vince van Veen.

Ook enkele talentvolle amateurs, waaronder Benjamin Reuter, Jack Ingham, Lars van der Vight en Ian Groenendijk, zullen hun vaardigheden tonen tijdens het toernooi.

De grote vraag is: hoeveel Nederlanders zullen dit jaar de cut halen? Wil Besseling is regelmatig te vinden op de golfbaan van The International. Toen het KLM Open in 2019 voor het laatst op deze baan werd gespeeld, eindigde hij als beste Nederlander met een zevende plaats. Kan hij dit jaar opnieuw voor een mooie verrassing zorgen? Joost Luiten presteerde toen ook sterk met een gedeelde tiende plek, terwijl Toorop, Van der Weele en Keunen helaas de cut misten op The International.

Met een mix van ervaren professionals en veelbelovende amateurs belooft het KLM Open dit jaar weer een spannend toernooi te worden voor de Nederlandse golfwereld. De vraag blijft wie dit jaar boven zichzelf zal uitstijgen en de Nederlandse eer hoog zal houden. Laten we hopen op spectaculaire prestaties en misschien zelfs een Nederlandse winnaar!

De geschiedenis van het Dutch Open Golftoernooi