Equipment nieuws

Wilson lanceert nieuwe Staff Model utility iron

Wilson Golf heeft zijn Staff Model-reeks uitgebreid met de lancering van een nieuwe utility iron om spelers te helpen de kloof te overbruggen tussen hun kortste fairwaywood en langste ijzer.

De nieuwe Staff Model RB Utility iron biedt ultieme veelzijdigheid op de baan voor betere spelers en is ontworpen voor gebruik vanaf de tee op lange par drieën, vanaf de fairway op tweemaal bereikbare par vijven en overal waar je een club nodig hebt die precisie bij het vormen van schoten vereist.

Met tour-specificaties en input van Wilson-tourspelers, waaronder drievoudig Major-kampioen Padraig Harrington en viervoudig PGA Tour-winnaar Kevin Kisner, heeft de RB Utility iron een slanke, dunnere bovenlijn om de betere speler aan te spreken.

De vormgeving van de verfijnde clubkop herverdeelt het gewicht naar zowel de teen als de zool. Wilson-ingenieurs hebben een geoptimaliseerd midden- tot laag zwaartepunt bereikt dat vergevingsgezindheid, speelbaarheid en kracht verbetert.

Een holle constructie zorgt voor verbeterde balsnelheden, mogelijkheden om schoten te vormen en a

erodynamische efficiëntie, terwijl strategisch geplaatste ribstructuren in de kop zorgen voor een hogere stabiliteit bij mis-hits. Een clubface van hoogwaardig C300-staal zorgt voor explosieve balsnelheden met een zachter gevoel.

De nieuwe Staff Model RB Utility is beschikbaar in loftopties van 18°, 21° en 24° (alleen rechtshandig) en wordt geleverd met een standaard True Temper HZRDUS GEN 4 Black shaft en Golf Pride Z Grip. De adviesprijs is rond de 150 euro.