Vlag erin of eruit erin kan 20 minuten schelen in een ronde!

Nieuwe golfregels zijn begin dit jaar van kracht geworden. Een van de wijzigingen is van invloed op het spelen van de bal op de green, de vlag kan nu in de hole blijven tijdens het putten. Dit heeft echter geleid tot controverse over de vraag of de vlaggenstok een hulp of een belemmering is om de bal te holen. Zo stelt de onderzoeker dat een ronde weleens 15 a 20 minuten sneller kan worden als men de vlag eruit houdt met het putten.

In een korte video geeft de internationale regels officiële Yves C. Ton-That (auteur van de wereldwijde bestseller “Golfregels Quick Reference”) het antwoord op wat momenteel het meest besproken onderwerp van golf is. Zijn antwoord is gebaseerd op een empirisch onderzoek van 1.000 gestandaardiseerde putts; 500 met en 500 zonder de vlaggenstok. En de bevindingen waren duidelijk. Het laten van de vlag in de hole helpt bijna altijd om de bal te holen.

U kunt een samenvatting van de studie bekijken in een YouTube-video van twee minuten. Degenen die de clips van Expert Golf in de toekomst niet willen missen, kunnen zich gratis registreren (klik op ‘Abonneren’ op YouTube of registreer op www.expertgolf.com).