Joost Luiten begint met ronde net onder par in Zwitserland

Met 69 slagen (-1) is Joost Luiten het Omega European Masters begonnen. De enige Nederlander in het toernooi begon op hole 10 zijn ronde en leek met birdies op 13 en 14 goed op weg naar een lage score. De dubbel bogey op hole 3 zorgde voor level par en de twee birdies en de bogey die verder in zijn ronde gemaakt werden zorgden er uiteindelijk voor dat hij deze eindigde op 1-onder par. Luiten zal morgen zijn ronde zeker onder par moeten spelen anders mist hij de cut.

De Oostenrijker Matthias Schwab was de eerste die al redelijk vroeg op 7-onder kwam en daarmee bovenaan het klassement. De Fransman Mike Lorenzo-Vera kwam eveneens op deze score en deelt dus de leiding met de Oostenrijker.

Rory McIlroy, winnaar van de FedExCup, was met zijn vrouw en ouders ook naar Zwitserland afgereisd. Hij begon met 67 slagen het toernooi net als bijvoorbeeld Lee Westwood en de Belg Thomas Pieters. McIlroy liet weten weer de nieuwe nummer 1 van de wereld te willen worden en dat hij er alles aan gaat doet om dat doel te bereiken.

De golfbaan van de Crans-sur-Sierre golfclub, waar de wedstrijd wordt gespeeld, is de winter een del van een skipiste en wordt gebruikt om te skiën. De fairways hebben als de sneeuw weer weg is daar weinig last van gehad gezien de kwaliteit ervan.