Vijf Nederlandse Challenge Tour-spelers in KLM Open

19 08 2016 vandervaart

19 08 2016 vandervaartAcht Nederlandse professionals krijgen een wildcard voor het KLM Open, dat van 8 tot en met 11 september op The Dutch in Spijk wordt gespeeld. Van die acht spelen er dit seizoen vijf op de Challenge Tour: Jurrian van der Vaart, Reinier Saxton, Daan Huizing, Darius van Driel en Wil Besseling.

De professionals Thomas Merkx en Ralph Miller doen ook mee aan het KLM Open. Merkx werd deze week tweede in Dutch Futures op The Dutch en verdiende daarmee een plek in het KLM Open. Die was eigenlijk voor de winnaar bestemd, maar Miller had al eerder in het seizoen met overwinning in het PGA Holland Kampioenschap deelname aan het internationale toptoernooi afgedwongen. De achtste en laatste wildcard is te verdienen in de Twente Cup, die begin september wordt gehouden.

Ook vier amateurs zijn verblijd met een uitnodiging voor het KLM Open: Vince van Veen, Lars van Meijel, Peter Melching en Rowin Caron. De amateurs Alan de Bondt (België), winnaar van het Dutch Junior Open op Toxandria, en Philip Bootsma (winnaar Brabants Open) waren eerder al verzekerd van deelname.

Foto: Jurrian van der Vaart, de hoogste genoteerde Nederlander momenteel op de Challenge Tour, doet mee aan het KLM Open (foto: Golfsupport.nl)

Over het KLM Open
De 97ste editie van het Dutch Open, van 8 tot en met 11 september 2016, wordt voor het eerst gespeeld op golfbaan The Dutch in Spijk (gemeente Lingewaal). Het KLM Open werd in 2015 gewonnen door de Belg Thomas Pieters. Het prijzengeld bedraagt 1,8 miljoen euro. Het KLM Open wordt ondersteund door de partners KLM en ING Private Banking. Meer over het KLM Open op klmopen.nl