Het eerste golfnieuws

Vijay Singh leidt met 2 slagen in Shell Houston Open

ImageDe 2e dag van het Shell Houston Open was er eentje met mooie momenten. Jim McGovern zag met zijn 3e slag zijn bal over de green van de 13e rollen, een par 5 van 475 meter, en deze eindigde midden op een bruggetje die naar de volgende hole liep. De brug was onderdeel van de waterhindernis zodat hij hem mocht kiezen: droppen met een strafslag of gewoon slaan. Dit laatste deed hij en met een wedge sloeg hij hem van de brug op de green en maakte zijn par!

Vijay Singh (foto), de leider na 2 dagen, speelde een superronde zonder bogeys. Hij zag zijn bal vanuit de bunker op de 16e in de hole verdwijnen voor birdie. Een hole daarvoor, een par 5 van 470 meter, eindigde zijn drive in een fairway bunker en met een houten 7 probeerde hij hem vandaar op de green te slaan. Een beetje teveel zand geraakt eindigde zijn bal ruim voor de green. Maar met een chip en put maakte hij toch zijn par. Toch zal dat voor een speler als Singh aanvoelen als een bogey omdat hij weet dat hij een par 5 in twee?n moet kunnen halen. Hij eindigde zijn ronde met 65 slagen en nam daarmee afstand op de nummer 2 Darren Clarke.

De laatste PGA zege voor Singh was 2 jaar geleden toen hij de Masters won.

Onder de spelers die de cut niet haalden zaten John Daly, Jim Furyk en de man die zijn bal vanaf een bruggetje sloeg Jim McGovern.