Het eerste golfnieuws

Carter gaat aan leiding in Houston Open

ImageNa de eerste ronde van het Houston Open gaat Jim Carter aan de leiding. De onbekende golfer hoopt net als de Nieuw-Zeelander Craig Perks als onverwachte winnaar op US PGA Tour uit de bus te komen. Carter had 65 slagen nodig (7-onder par) voor zijn ronde en heeft een slag voorsprong.

Hij heeft dit seizoen nog niet veel laten zien, zo miste hij tot twee keer toe de cut en was zijn beste plaats in het klassement tot nu toe de 23ste positie. Op de tweede plaats staat Esteban Toledo uit Mexico met 66 slagen. Vijay Singh (Fiji) (foto) bevindt zich in een groepje spelers op twee slagen afstand met 67 slagen.

Voor veel spelers is het Houston Open een goede voorbereiding voor de Masters. Volgende week begint op 4 april het BellSouth Classic Duluth (Georgia) en de week daarna wordt de eerste major van het seizoen gespeeld, de Masters. Singh bijvoorbeeld kan een goede voorbereiding op de masters wel gebruiken. De voormalig masters winnaar miste de cut in de Players Championship. Hij speelde de eerste negen in par en maakte op de tweede negen 6 birdies en 1 bogey voor een score van -5. Singh deelt zijn plaats met Scott Verplank, Chris Riley, J.P. Hayes, Brian Bateman en Jay Haas. Fred Couples en Nick Price staan in een groepje op 68.

Tiger Woods heeft een weekje vrij genomen zodat veel van de aandacht uitgaat naar Perks, die 74 slagen nodig had voor de eerste ronde.