Het eerste golfnieuws

Singh naar 3 slagen voorsprong in Houston Open

ImageNa 3 dagen Shell Houston Open heeft Vijay Singh een aardige voorsprong opgebouwd van 3 slagen op de nummer 2 Darren Clarke (foto).

Singh continueerde zijn sterke spel van de tweede dag met een ronde van 66 slagen (6-onder par). Na drie dagen spelen heeft hij een totaal van 198 slagen (18-onder par). Singh begon de derde ronde met een voorsprong van twee slagen op Clarke en maakte birdies op de 6e, 7e en 8e hole. Hij vergrootte zijn voorsprong op de rest van het veld met nog eens birdies op holes 10, 11 en 13 voor een score van 19-onder par. Op hole 14, een par 3, maakte hij net als op de eerste dag een bogey.

De 39-jarige speler kwam de baan af met een score van 18-onder par. Singh: ?Zes slagen voorsprong is beter dan drie, maar drie is beter dan geen, denk ik dan maar. Ik zal zondag net zo spelen als ik de hele week al doe. Ik zal me uitsluitend concentreren op mijn eigen spel en niet op dat van anderen.? Sinds zijn overwinning op de Masters in 2000 heeft hij geen titel meer gewonnen.

Na Singh?s bogey maakte Clarke een birdie op hole 15, gevolgd door een birdie op de laatste hole. Daarmee werd zijn achterstand op de leider teruggebracht tot drie slagen

Jose Maria Olazabal speelde de beste ronde van de dag met 64 slagen. Hij staat op de derde plaats met 203 slagen (13-onder par). Eerder dit jaar won hij het Buick Invitational.