Challenge Tour

Vier Nederlanders in het Delhi Challenge in India en met Wil Besseling aan kop!

Wil BesselingWil Besseling

De Challenge Tour brengt dit keer zijn golffestijn naar India en het belooft een opwindende week te worden op de Classic Golf & Country Club in Gurugram tijdens het Delhi Challenge. Maar wat het nog specialer maakt, is de aanwezigheid van niet één, niet twee, maar vier Nederlandse golfers, waaronder de getalenteerde Wil Besseling.

Vorig jaar was een keerpunt voor de Challenge Tour, toen India na een afwezigheid van tien jaar weer werd opgenomen in het speelschema. Het evenement werd meteen legendarisch dankzij de lokale held Om Prakash Chouhan, die schitterde met een indrukwekkende overwinning in de Duncan Taylor Black Bull Challenge op de Karnataka Golf Association. De week daarop was het de beurt aan de Franse sensatie Ugo Coussaud, die zijn triomf vierde en acht maanden later een promotie verdiende naar de prestigieuze DP World Tour.

Na een welverdiende twee weken rust, volgend op een intensieve reeks van vier weken in Zuid-Afrika, komt een krachtig deelnemersveld samen in het kleurrijke India. Na het opdoen van ervaring op de Road to Mallorca zullen twee van de eerste vier winnaars, Björn Åkesson en Mikael Lindberg uit Zweden, hun vaardigheden in de strijd werpen. Een tweede overwinning dit seizoen zou een enorme stap betekenen naar het veiligstellen van hun langverwachte promotie aan het einde van het seizoen.

Maar laten we de Nederlandse trots niet vergeten! Wil Besseling, samen met landgenoten Kiet van der Weele, Lars Keunen en Lars van Meijel, zal ongetwijfeld de harten van het publiek veroveren met hun uitmuntende spel. Met zijn ervaring en talent is Besseling vastberaden om de Delhi Challenge te domineren en zijn stempel te drukken op de Challenge Tour.

Ook Om Prakash Chouhan, de lokale held van vorig jaar, keert terug naar de tee met de hoop zijn tweede opeenvolgende overwinning op de Challenge Tour te behalen. Het belooft een week vol spanning, sensatie en onvergetelijke momenten te worden, en we kijken reikhalzend uit naar het golfspektakel dat zich in India zal ontvouwen.