Vier greens in de nacht beschadigd op het KLM Open

Herstelde greens belemmeren het spel niet

Hilversum – In de nacht van woensdag op donderdag is er op vier greens van de Hilversumsche Golf Club schade toegebracht door onbekenden. De schade is door de greenkeeping staff hersteld en het toernooi kan gewoon doorgang vinden.

Vanochtend vroeg werd door de bewaking schade opgemerkt op een van de greens van de Hilversumsche Golf Club. Toen de hoofdgreenkeeper de schade ging bekijken, bleken in totaal vier greens (holes 4, 5, 6 en 9) door onbekenden te zijn aangetast. Bij daglicht zijn de greenkeepers aan de slag gegaan om de schade vakkundig te herstellen, zodat normale doorgang van het toernooi plaats kan vinden.

“Het is een grote teleurstelling voor alle mensen die maanden bezig zijn geweest om de baan in een zo goed mogelijke conditie te brengen,” aldus toernooidirecteur Daan Slooter. “Het is dankzij de kunde van de greenkeepers dat we de schade zodanig hebben hersteld dat het toernooi gewoon doorgang kan vinden.”

De toernooiorganisatie heeft een tijdelijke regel ingesteld voor spelers die op deze green eventueel hinder zouden ondervinden van de herstelde plekken. De start werd 45 minuten uitgesteld om alle werkzaamheden af te kunnen ronden. Vanaf vandaag zal de gehele baan dag en nacht bewaakt worden om herhaling te voorkomen.

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour, wordt ondersteund door de partners KLM, Deloitte en ABN AMRO en georganiseerd door TIG Sports. Titelverdediger is Martin Kaymer. Het KLM Open is een van de best bezochte meerdaagse sportevenementen van Nederland. Het prijzengeld in 2011 bedraagt €1,8 miljoen.