Hilversum is nat, maar er werd gespeeld vandaag

07-09-2011-klm-regen

07-09-2011-klm-regenMeestal wordt de dag voordat een wedstrijd gespeeld wordt een pro-am gespeeld en dat was ook op woensdag het geval op de Hilversumsche Golflcub waar aanstaande donderdag het KLM Open 2011 begint. Veel spelers gingen met amateurs de baan in en deden dat soms tijdens enorme regenbuien. Zo kon je Thomas Levet op de fairway tips zien geven aan een van zijn amateur medespelers. Ook de Nederlander Tim Sluiter had het goed naar zijn zin met zijn pro-am flightgenoten. Er werd wat gelachen en Sluiter zorgde ervoor dat zijn medespelers ontspannen hun bal konden slaan.

Waar de spelers en de organisatie zich wel druk om maken is de grote hoeveelheid regen die de afgelopen dagen gevallen is. Sommige kuilen op de fairways staan vol met water en ook de greens hebben flink te lijden onder het vele water dat de afgelopen uren viel in Hilversum. De organisatie liet gisteren de greens nog afdekken, maar dat kon vandaag vanwege de wedstrijd niet. De greenkeepers zullen er alles aan doen om de baan voor donderdagochtend in goede conditie te krijgen en dat houdt onder andere in dat zij de plassen water zullen verwijderen van de fairways en greens.

De spelers die aan het oefenen waren op de driving-range zagen de regen ook met bakken naar beneden vallen en konden alleen maar onder hun paraplu wachten tot de regen minder werd.