Het eerste golfnieuws

Verplichte golfbal tijdens de Masters?

ImageChris DiMarco, die de PGA Tour money list aanvoert, verwacht niet dat de Masters zijn spelers zal verplichten om met een en dezelfde bal te spelen. Ten gevolge van de recente technologische veranderingen aan golfballen wordt er over steeds grotere afstanden geslagen. Ter compensatie is de baan van Augusta National waar de Masters gespeeld wordt sinds april vorig jaar verlengd met 270 meter.

Op het moment dat de wedstrijdleiding besluit dat er alleen met identieke, gestandaardiseerde ballen gespeeld mag worden, zullen volgens DiMarco op dezelfde dag nog de leveranciers van golfballen in opstand komen. ?Ik denk niet dat het nog zal gebeuren. Ze zijn er te laat mee, als ze van het begin af aan eisen hadden gesteld aan het materiaal was het anders geweest. Nu is het onmogelijk om uniformiteit af te dwingen?, aldus DiMarco.

Doordat de succesvolle Titleist ProV1 veel nagemaakt wordt, gaan de ballen die in omloop zijn steeds meer op elkaar lijken. DiMarco denkt bovendien dat de hype met de ballen vanzelf gecorrigeerd wordt omdat ballen die ver geslagen kunnen worden, minder geschikt zijn voor het fijnere werk op en rond de greens. Toch zou DiMarco gewoon meedoen aan de Masters als de balkeuze niet langer vrij was: ?Ik denk niet dat het er ooit van zal komen, maar ja, natuurlijk zou ik gewoon spelen.?