Het eerste golfnieuws

Derksen, Lafeber en Muntz in Dubai voor Dubai Desert classic

ImageVorig jaar won Thomas Bj?rn het Dubai Desert Classic, terwijl iedereen er eigenlijk al vanuit was gegaan dat Tiger Woods het toernooi zou winnen.

Van de Nederlanders had Rolf Muntz (foto) de beste laatste ronde met 71 slagen en daarmee werd hij met een totaal van 277 slagen gedeeld 28ste.

Maarten Lafeber kon vorig jaar de laatste 2 dagen niet goed in zijn spel komen. Hij eindigde het toernooi met twee ronden van 74 slagen (+2) en een totaal van 287 slagen (-1). Dit jaar zal naast Lafeber en Muntz ook Robert-Jan Derksen zijn optreden maken in het Dubai Desert Classic dat van 7 tot en met 10 maart gespeeld wordt. Een aardig detail is dat Derksen en Lafeber de eerste 2 dagen in dezelfde flight zullen spelen.

Naast de Nederlanders spelen ook de Belgen Nicolas Vanhootegem en Didier de Vooght mee, naast onder andere Nick Faldo, Ian Woosnam, Colin Montgomerie en Ernie Els

Woods ging vorig jaar de mist in op hole 18. Hij en Bj?rn stonden op dat moment op -22 en beide spelers hadden met een par 5 in het vooruitzicht kans op het maken van een eagle of birdie. Maar met een slechte drive rechts tussen de bomen kon Woods zijn tweede shot alleen maar richting fairway pitchen. Bj?rn sloeg zijn tweede slag met een wood over de green. Woods moest zijn derde slag dicht in de buurt van de pin slaan, maar helaas vond zijn bal het water. Uiteindelijk werd het een dubbel bogey voor Woods en een par voor Bj?rn. Woods moest zijn tweede plaats delen met Padraig Harington.