Het eerste golfnieuws

Derksen en Lafeber starten niet goed in Dubai

ImageHet spelen in dezelfde flight heeft de Nederlanders Derksen en Lafeber niet veel opgeleverd. Met +4 kwam Maarten Lafeber van de baan en met + 6 eindigde Robert-Jan Derksen zijn ronde. De andere Nederlander die aan het toernooi meedoet, Rolf Muntz, rondde zijn ronde af in 70 slagen (-2) en staat daarmee bij de beste 20 spelers. Derksen maakte 4 bogeys en een dubbel bogey over zijn ronde, Lafeber maakte 6 bogeys en 2 birdies. In de ronde van Muntz zaten 4 birdies en 2 bogeys.

De winnaar van het vorige week gespeelde Carlsberg Malasian Open, de Schot Alastair Forsyth, ging jammer genoeg op 1 hole ernstig de mist in. Hij sloeg op hole 8 zijn drive bovenin een palmboom. Aldaar aangekomen moest hij zijn bal identificeren om een strafslag op die plaats te mogen nemen. Met een verrekijker in de hand kon hij zijn bal dichterbij in beeld halen en nadat ook een referee had vastgesteld dat het de bal van Forsyth was, kon hij gaan droppen. Toen hij eenmaal zijn bal in de hole zag verdwijnen kon hij een 8 op de par 4 noteren.

De leiding is in handen van de Zweed Robert Karlsson (foto) en de Deen Thomas Bj?rn met 67 slagen (-5). Karlsson maakte een prachtige eagle op de 18e, toen hij zijn pitch vanaf 80 meter in de hole sloeg.