Het eerste golfnieuws

3 spelers leiden in Australi?, Baddeley maakt 84 slagen!

ImageNa de eerste ronde van het Jacob’s Creek Open gaan de Australi?rs Peter O’Malley en Ed Stedman en de Zweed Richard Johnson aan de leiding met een score van 68 (4-onder par). Het drietal heeft een slag voorsprong op Bryce Molder en Richard Lee in het gezamenlijke toernooi van de Buy.com tour en de Australasian tour.

Deze vijf spelers hadden het geluk dat ze in de ochtend hun ronde liepen, onder rustige weersomstandigheden. Later op de dag stond er een stevige wind waar menig speler hinder van ondervond.

De 26-jarige Stedman beleeft zijn derde seizoen als professional en heeft nog nooit een toernooi geleid. Johnson won vorige maand het ANZ Championship en is vastberaden om goed te spelen in Christchurch en zijn derde plaats op de Australasian tour order of merit te behouden of te verbeteren. Spelers die in de topdrie eindigen krijgen een uitnodiging voor onder andere het U.S. en het British Open.

Tweevoudig winnaar van het Australian Open Aaron Baddeley (foto) kwam in grote moeilijkheden. Hij had niet minder dan 84 slagen (12-boven par) nodig voor zijn ronde met drie birdies, zes bogeys, drie dubbel bogeys en een triple bogey. Het is de vraag of hij nog de cut zal halen.