Het eerste golfnieuws

Veel Nederlanders in Challenge Tour event in Nijmegen

ImageMet nog 2 toernooien voor de boeg komt de ontknoping dichterbij van de verdeling van de 15 kaarten voor de European Tour die te halen zijn op de Challenge Tour. Het Fortis Bank Challenge Open dat op Het Rijk van Nijmegen gespeeld wordt en het Grand Final dat de week daarop in Frankrijk gespeeld wordt zullen 15 spelers opleveren die zich rechtstreeks kwalificeren voor de European Tour.

Er doen veel Nederlandse pro?s mee in Nijmegen: Robert-Jan Derksen, Guido van der Valk, Joost Steenkamer, Ralph Miller, Hiddo Uhlenbeck, Hayo Bensdorp, Brian Schutz, Ruben Wechelaer, St?phane Lovey en Niels Kraaij hebben zich ingeschreven voor het toernooi.

Voor Derksen wordt het een hernieuwde kennismaking met de Challenge Tour spelers. Vorig jaar wist hij bij de beste 15 te eindigen en promoveerde zo naar de European Tour.

Het commentaar na de oefenrondes is veelzeggend. Mooie baan met redelijke greens en afhankelijk van het weer zal de baan makkelijk of moeilijker te bespelen zijn.

Hiddo Uhlenbeck (foto) speelde vorig jaar de kwalificatie voor de Essent Tour net zoals veel andere spelers op dezelfde golfbaan. Het commentaar van Uhlenbeck: ?Het is het laatste toernooi van het seizoen, ik zal er alles aan doen om zo goed mogelijk het seizoen af te sluiten.?

Het publiek kan natuurlijk komen kijken, de toegang is gratis.

De toen 31-jarige Fransman Dominique Nouailhac won vorig jaar het toernooi op Herkenbosch. Met een laatste ronde van 64 slagen (-7) en een totaal van 261 slagen pakte hij zijn eerste zege op de Challenge Tour. Opvallend op zijn kaart was de eagle die hij sloeg op de tweede hole, een par 4 van 304 meter.