Het eerste golfnieuws

Tiger Woods speelt graag in Disney Golf Classic

ImageDeze week wordt in Amerika het Disney Golf Classic gespeeld, een toernooi op de PGA Tour. De nummer ??n van de wereld Tiger Woods speelt ook in het toernooi mee.

Vergeleken met de hectische toestanden die zijn fans veroorzaken tijdens andere evenementen is het Disney toernooi ideaal voor Woods.

Deze zomer tijdens het US Open op Long Island werd Woods geconfronteerd met de overdreven belangstelling van zijn fans. Dat bleek toen hij op een van de tee boxes een banaan pelde en de schil aan zijn caddie Steve Williams gaf. Deze gooide de schil richting vuilnisbak maar miste doel. Op dat moment doken drie toeschouwers op het afval omdat ze het wilden hebben als souvenir.

Sinds Woods in 1996 op de PGA Tour kwam spelen zijn er veel van dergelijke voorvallen geweest. Tijdens het Disney Golf Classic is het echter altijd opvallend rustig voor Woods. Volgens toernooidirecteur Kevin Weickel is het grootste aantal fans dat hij bijeen heeft gezien tijdens het evenement 2000. Toeschouwers zijn vrij om een plaats te kiezen langs de touwen en het is zo stil dat Woods?conversatie met zijn caddie vaak verstaanbaar is. Kortom, Disney is de ideale plek om in alle rust getuige te zijn van Woods fabelachtige spel.