Het eerste golfnieuws

Faldo en Campbell zetten strijd voort

ImageNick Faldo (foto) en Michael Campbell die tegen elkaar spelen in het Cisco World Match Play Championship konden na 40 holes de strijd niet beslechten. Het is de langstdurende match in de geschiedenis van het toernooi en het duo zal vrijdagmorgen verder gaan om te beslissen wie direct daarna in de kwartfinale tegen titelverdediger Ian Woosnam uitkomt.

De twee spelers waren hun match begonnen om 9 uur en stopten pas in de schemering om 6 uur. Op dat moment konden ze hun putts al niet meer goed lezen vanwege de invallende duisternis. Campbell had er nog zin in: ?Ik heb nog nooit zo?n lange match gespeeld, maar het was leuk. Ik wil nu eten, slapen en morgen de strijd voortzetten.?

Ook de 45-jarige Faldo wilde zich goed voorbereiden op de volgende dag. Dat deed hij door af te zien van een persconferentie. Faldo stond op een gegeven moment twee achter met nog drie holes te spelen en wist zich goed te herstellen.

In de andere matches die gespeeld werden tijdens de eerste ronde versloeg Colin Montgomerie de Amerikaan Fred Funk met 3 en 2, Padraig Harrington won van de Canadees Mike Weir met 4 en 3 en debutant Justin Rose verloor op de laatste hole van Vijay Singh.

Montgomerie komt in de tweede ronde uit tegen Open winnaar Ernie Els, Singh ontmoet Retief Goosen en Harrington speelt tegen Ryder Cup teamgenoot Sergio Garcia.