Van Meijel beste Nederlander na drie ronden in Schotland en Wallace leidt!

Met 70 slagen (-2) op de derde dag van het Scottish Championship wist Lars van Meijel (foto) als enige Nederlander zijn ronde onder par binnen te brengen. De 26-jarige Van Meijel klom daardoor met 4-onder voor het toernooi naar de gedeelde 35e plaats. Wil Besseling en Darius van Driel kwamen beiden op 3-onder in het toernooi na 73 en 72 slagen op zaterdag.

Is de leider Matt Wallace (foto boven) nog in te halen in toernooi? Met 18-onder wist de 30-jarige 3 slagen voorsprong te nemen op zijn landgenoot de Engelsman Garrick Porteous. Wallace maakte dit keer een eagle op de 7e waar hij zijn bal  met een slag op de de green wist te slaan en zijn putt maakte en dat was Porteous ook eerder gelukt op de tweede dag van het toernooi. Wallace eindigde verder onder andere zijn ronde met birdies op 17 en 18.

De leider na de tweede dag Adrian Otaegui heeft 4 slagen achterstand op Wallace. De Amerikaan Sean Crocker is met 13-onder 4e in het klassement. Eddie Pepperell deelt samen met Chris Paisley en Jonathan Caldwell met 12-onder de vijfde plek.