Adrian Otaegui wint in Schotland en 5 birdies op rij voor Van Driel!

Het zag er eerst naar uit dat de Engelsman Matt Wallace op zondag eenvoudig naar een overwinning zou gaan in het Scottish Championship. Met 3 en 4 slagen voorsprong op zijn achtervolgers leek de 30-jarige al bijna zeker van zijn overwinning. Een ronde van 63 slagen op de laatste dag van de 27-jarige Spanjaard Adrian Otaegui gooide roet in het eten want Wallace had 71 slagen zodat de eerste uiteindelijk met 23-onder als winnaar gekroond werd. 

Wil Besseling eindigde toch weer als hoogst genoteerde Nederlander in het klassement. Met 66 slagen klom hij naar de gedeelde 30e plaats om met een eindscore van 6-onder het toernooi te eindigen.

Darius van Driel zat op een gegeven moment in een birdie flow. Na een bogey op de tweede hole maakte hij zijn eerste birdie op 4 en vervolgens tot en met hole 8 dus 5 stuks achter elkaar. Met nog een birdie in zijn tweede 9 en wel op hole 12 eindigde hij zijn ronde met 67 slagen en 8-onder voor het toernooi en daarmee werd hij 33e.

Lars van Meijel had helaas een dubbel bogey in zijn ronde die hij met een eagle op de 18e weer goed maakte. Met 4 birdies en 2 bogeys eerder eindigde hij net als zaterdag met 70 slagen. Voor het toernooi eindigde hij op 6-onder en de 43e plaats.