Het eerste golfnieuws

Van der Valk gedeeld 84e na 1e dag Telia Grand Prix

Na de eerste dag van het Telia Grand Prix staat de enige Nederlander in het toernooi, Guido van der Valk, op de gedeelde 84e plaats. Met een ronde van 73 slagen (+1) met daarin een dubbel bogey, 3 bogeys en 4 birdies eindigde Van der Valk zijn ronde. Van der Valk kan laag scoren dus de kans dat hij op de 2e dag van het toernooi weer klimt in het klassement is groot.

De Ier Gary Murphy had voor de baan van de Ljunghusens golfclub, dichtbij Malmo in Zweden, 65 slagen nodig en leidt met een slag verschil op de nummers twee Richard Dinsdale, Dennis Edlund, Greig Hutcheon en David Patrick.

Murphy maakte in zijn ronde 8 birdies, een eagle (op de 18e) en drie bogies. Hij staat nu op de 32e plaats in de Challenge Tour ranking en de beste 15 spelers verkrijgen hun kaart voor de European Tour.

De Belgen Nicolas Vanhootegem (67 slagen) en Nicolas Colsaerts (68 slagen) zijn goed begonnen in het toernooi. De eerste heeft zijn kaart voor de European Tour al in handen, hij staat op de 7e plaats in de algemene Challenge Tour ranking.