Het eerste golfnieuws

Lafeber en Muntz beginnen goed in Duitsland

ImageKeulen ? Maarten Lafeber en Rolf Muntz zijn goed begonnen in het Linde German Masters in Keulen, Duitsland. Beide spelers hadden 69 slagen nodig (-3) en delen de 29e plaats. De wedstrijd begon bijna 2 uur later, mist op de baan zorgde voor uitstel. De spelers hadden daarna een mooie dag, bijna geen wind en de zon scheen flink waardoor de temperatuur heel aangenaam werd.

Maarten Lafeber maakte van de twee Nederlanders de meeste birdies, 5 om precies te zijn. Rolf Muntz maakte er 4 maar had slechts 1 bogey en Lafeber 2.

De van het TNT Dutch Open bekende Stephen Leaney (foto) ging op de baan van golfclub Gut L?rchenhof rond in 64 slagen en daarmee leidt de Australi?r met 1 slag op Retief Goosen en Mark Pilkington (65 slagen).

Colin Montgomerie?s eerste optreden na bijna een maand afwezigheid door problemen met zijn rug, begon zijn toernooi redelijk goed. Met 71 slagen (-1) deelt hij de 57e plaats. Montgomerie gaf in een interview aan dat hij het rustig aan doet en zeker niks forceert.

Thomas Bjorn die tijdens de pro-am de baan verliet omdat hij ineens hevige pijn in zijn nek kreeg, speelde zijn ronde in 67 slagen. Een bezoek aan de fysiotherapeuten van de European Tour loste het probleem op.

De 33-jarige Leaney probeerde op de eerste dag een andere putting routine en dat leverde hem de leiding op.

Retief Goosen die gedeeld tweede in het toernooi staat, kan door een overwinning in Duitsland de nummer 1 positie van Ernie Els overnemen op de European Order of Merit. De cheque voor de winnaar bedraagt 500.000 euro.