Het eerste golfnieuws

Bernhard Langer wil Ryder Cup aanvoerder worden in 2004

ImageKeulen – Bernhard Langer liet gisteren in een interview weten dat hij in 2004 de nieuwe Ryder Cup aanvoerder wil worden. Nick Faldo heeft dezelfde ambities en zal dus de strijd aangaan met Langer wie in 2004 de nieuwe aanvoerder mag worden.

“Ik denk dat het de juiste tijd is om hier over na te denken en of je nu 47, 49 of 51 jaar oud bent die paar jaar maakt ook niet meer uit”, vertelde de 45-jarige Duitser. ?Ik overweeg om me kandidaat te stellen omdat ik het idee heb dat mijn golfspel zo langzamerhand wat minder wordt. Ik zal de komende 5 a 6 maanden het een en ander op een rijtje zetten en een beslissing nemen. Als ik het gevoel heb dat ik aanvoerder wil worden binnen twee jaar, dan zet ik het door. En als ze iemand anders prefereren dan wacht ik gewoon mijn tijd af. Ik weet dat Nick zich kandidaat wil stellen en dat is natuurlijk zijn goed recht.?

Eerst zal Langer zich deze week concentreren op het verdedigen van zijn titel in Keulen. Vorig jaar won hij met een slag verschil van John Daly. Nu de uitgestelde Ryder Cup al over twee weken gespeeld wordt, zullen de negen Europese teamleden ongetwijfeld bezig zijn met hun mentale voorbereiding. Aanvoerder Sam Torrance kan verheugd zijn met de overwinning van Sergio Garcia in het Korean Open afgelopen zondag en met de verschijning van Colin Montgomerie en Padraig Harrington deze week na hardnekkige blessures.