Het eerste golfnieuws

Lovey maakt nog steeds kans op kaart voor de Challenge Tour

ImageAan het Spessart Classic, een toernooi op de EPD-Tour deden slechts twee Nederlanders mee, namelijk Jules Kappen en St?phane Lovey (foto). De wedstrijd werd gespeeld op een redelijk korte baan met een aantal tricky holes en verraderlijke greens. Afgelopen maandag werd de pro-am onder ideale omstandigheden gespeeld: warm en zonnig. Tot ?s avonds laat zaten mensen nog op het terras.

Dinsdag gaf echter een geheel ander beeld met mist en later ook regen, wind en kou. Door de mist werd er een vertraging opgelopen van 2,5 uur en in plaats van de 1e tee werd nu van twee tee’s (1 en 10) gestart om iedereen 18 holes te kunnen laten spelen.

Lovey speelde zijn eerste 9 in par met daarin 3 birdies, 3 pars en 3 bogies. Zijn tweede 9 begon hij met een double-bogey op de 10e. Op de 18e sloeg hij een superdrive maar de bal kon men niet helemaal volgen door de mist. Bij de fairway aangekomen bleek zijn bal onvindbaar en na terug te zijn gegaan naar de tee maakte hij een ongelukkige bogey met de tweede bal voor een 8. Het resultaat was een ronde van 78 slagen.

De tweede dag begon hetzelfde: uitstel door mist, nu slechts een half uur. Wel weer koud (12 graden, net als de dag ervoor). Op de tweede hole konden de spelers de vlag niet zien voor de tweede slag (ca 150m) en pas vanaf zo’n 50 meter afstand werd de bal zichtbaar. Na te hebben gewacht op een vlaagje wind zodat de vlag even zichtbaar was speelde Lovey verder. De rest van de ronde was weinig opzienbarend. Vijf bogeys, geen birdies voor een ronde van 77. Met name het putten was erg lastig aangezien door het vele vocht op de greens door de mist (net dauw) de snelheid erg moeilijk was in te schatten. Lovey maakte daardoor menige drieputt.

Over twee weken wordt het EPDTour Championship op GC Jura gespeeld (www.juragolf.de) en dat wordt beslissend voor wie volgend jaar een Challenge Tour ranking krijgt. Lovey staat nu op de 6e plaats in de EPD Order of Merit en de beste 4 verkrijgen hun kaart voor de Challenge Tour.