Het eerste golfnieuws

Lafeber ook het weekend in Duitsland, Muntz naar huis

ImageKeulen ? Na de tweede dag van het Linde German Masters heeft Rolf Muntz niet de cut gehaald.

Maarten Lafeber maakte dit keer geen grote fouten en kwam met 67 slagen van de baan. Met een totaal van -8 staat hij nu gedeeld 12e. Hij bevindt zich in een prima uitgangspositie om tot een goede eindklassering te komen.

Als Lafeber het lukt deze positie te behouden of zelfs nog hoger te eindigen in het klassement dan ziet het er naar uit dat hij bij de beste 55 van de Order of Merit, de algemene ranking van de European Tour, komt. Als dat zo is zal hij mogen meespelen in het uiterst lucratieve Volvo Masters in november.

Muntz ging het helaas niet zo goed af. Dit keer stonden er meer bogies dan birdies op zijn kaart. Met 2 birdies en 5 bogies eindigde hij zijn ronde met 75 slagen en 144 slagen en dat waren er twee teveel.

Ian Woosnam (foto) speelde met 64 slagen zijn beste ronde in anderhalf jaar tijd, hij leidt in het klassement met -12. Op een slag aftand staan Warren Bennett, Stephen Leany en Nick Dougherty.

Van de Ryder Cup spelers lijken Padraig Harrington (66 slagen), Lee Westwood (67 slagen), Colin Montgomerie (66 slagen) en Pierre Fulke (71 slagen) op tijd in vorm te komen. De titelverdediger Bernhard Langer staat gedeeld 23e met 68 en 70 slagen (-6).