Valspar Championship: Sam Burns pakt zijn de eerste PGA Tour overwinning

Een ronde van drie-onder-68 was genoeg voor Sam Burns om voormalig PGA-kampioen Keegan Bradley te verslaan en een overwinning met drie slagen voorsprong te claimen in het het Valspar-kampioenschap. De Noorse Viktor Hovland eindigde op de gedeelde derde plaats naast Cameron Tringale

Burns, die eerder dit seizoen twee keer de leiding had na 54 holes maar het toernooi daarna niet won ,wist met zes birdies en drie bogeys en met een ronde van 68 slagen op de Copperhead baan van het Innisbrook Resort op 17-onder te eindigen en daarmee het toernooi te winnen. “Een eerste overwinning behalen dat is echt een droom die uitkomt”, zei Burns.

Hovland maakte een birdie op vier van zijn eerste vijf holes op weg naar een ronde van de dag met 65 slagen en een gedeelde derde plaats met Tringale naast hem op 13 onder nadat een 3-voets birdie uiteindelijk een drie-onder sloot. 68.

Max Homa begon de laatste dag een slag van de leiding en maakte nog een birdie op zijn openingshole maar met bogeys op drie en acht en een dubbel op de 15e eindigde hij met 74 slagen op de gedeelde zesde plaats.

Back-to-back kampioen Paul Casey beëindigde zijn titelverdediging met een finaleronde van 68 slagen en eindigde in de groep op vijf onder par waaronder Ian Poulter en Russell Knox. De wereld nr. 1 Dustin Johnson eindigde op een gedeelde 48e plaats.