Challenge Tour

Bain’s Whisky Cape Town Open: Daan Huizing 25e in Zuid-Afrika waar JC Ritchie wint!

Met 7-onder na vier ronden in het Bain’s Whisky Cape Town Open is Daan Huizing op de gedeelde 25e plaats geëindigd. Robbie van West eindigde met +3 het toernooi en werd 67e. Dat het prijzengeld op de Challenge Tour een fractie is wat spelers op de European Tour verdienen bleek nu ook weer uit de cheques die de Nederlanders meekregen. Huizing verdiende net iets meer dan 1800 euro en Van west kreeg er eentje mee van 633 euro.

De Challenge Tour is voor veel spelers de springplank naar de lucratievere European Tour maar dan moet je wel aan het einde van het seizoen bij de 20 beste spelers in de eind ranking weten te eindigen. Huizing staat nu met een 48e plaats ver verwijderd van die spelers die kunnen promoveren. In 2019 waren er nog slechts 15 die promoveerden maar de European Tour maar daar zijn dus nu 5 extra plekken voor beschikbaar.

De Zuid-Afrikaan JC Ritchie (foto) won het toernooi. Met 14-onder was hij eerder gelijk geëindigd met zijn landgenoot Jacques Blaauw. De twee moesten dus een play-off spelen en op de eerste extra hole was het Ritchie die met een birdie won.