Tenerife Open: Luiten uit toernooi en Van Driel en Van Meijel pakken bescheiden cheques

Joost Luiten heeft zich voor de vierde en laatste ronde van het Tenerife Open teruggetrokken uit het toernooi. Volgens zijn eigen website was de reden last van zijn buik er zou er iets mis zijn met zijn dikke darm. Luiten zal zo snel mogelijk weer naar Nederland vertrekken en zich laten behandelen en laten wij hopen dat het niet iets bijzonders is.

Met 68 en 74 slagen eindigden Darius van Driel en Lars van Meijel het toernooi. Met 5 en 3-onder par verdiende de twee Nederlanders ruim 4 en 3-duizend euro.

Dean Burmester uit Zuid-Afrika behaalde zijn tweede Europese Tour overwinning en zijn eerste wereldwijde titel sinds 2017. Met een verschil van vijf slagen op de nummer twee Nicolai von Dellingshausen en een eindscore van 25-onder par won hij de wedstrijd.

De Zuid-Afrikaan maakte negen birdies op weg naar een ronde 62 slagen op Golf Costa Adeje. Von Dellingshausen wist met een eagle op zijn laatste hole in zijn eentje de tweede plaats te pakken oor Adrian Meronk en Kalle Samooja en met de Oostenrijkse Golf Open-winnaar John Catlin nog een slag terug op de vijfde plek.

“Er zijn geen woorden die het kunnen beschrijven”, vertelde Burmester “Het is vier jaar van hard werken geweest en dan eindigen met een bogey vrije ronde dat is gewoon genieten.”

Burmester eindigde vorige week nog op een gedeelde 38ste plaats op Gran Canaria, nadat hij de cut in zijn vorige twee starts had gemist.

Von Dellingshausen begon de dag als de leider maar zakte snel terug nadat hij zijn eerste 9 holes in 35 slagen had afgerond. De Duitser herstelde zijn score een beetje door op de 11e een birdie te maken en de 3 meter putt voor eagle op de 18e te laten vallen om op 20-onder te komen.

Samooja, de andere co-leider na de derde ronde, was drie onder na vijf holes, maar zag zijn hoop vervagen toen hij de tiende bogeyde en vervolgens geen birdie of beter wist te maken in zijn resterende holes.

Gran Canaria Lopesan Open-kampioen Garrick Higgo wist na zijn overwinning van vorige week deze week op een gedeelde achtste plaats te eindigen.