Bain’s Whisky Cape Town Open: Huizing zakt een plek in klassement Zuid-Afrika

Met 70, 71 en opnieuw 71 slagen heeft Daan Huizing (foto) met 4-onder de gedeelde 28e plaats bereikt. De 30-jarige begon goed zijn ronde met twee birdies op 2 en 5 maar de dubbel bogey op 6 gooide hem weer naar beneden in het klassement. De birdie op 7, 15 en 16 en de twee bogeys op 10 en 14 zorgden er uiteindelijk voor dat hij in 1-onder rond ging.

Robbie van West, de tweede Nederlander die de cut wist te halen in de Challenge Tour event, zakte naar de 68e plaats na het maken van vijf bogeys en twee birdies. Zijn ronde van +3 bracht hem voor het toernooi eveneens op +3 nadat hij de eerste ronde in +1 had geëindigd en de tweede in 1-onder. Eerder miste Lars Keunen de cut in Zuid-Afrika. 

De Zuid-Afrikanen Neil Schietekat en Jacques Blaauw staan met 11-onder gelijk met de Spanjaard Santiago Tarrio op de eerste plaats.

De laagste ronde van de dag werd gemaakt door de Zwitser Benjamin Rusch met 65 slagen. Jeong Weon Ko heeft tot nu toe nog de laagste ronde van het toernooi met 64 slagen die hij maakte op de tweede dag.