Tenerife Open: Nederlanders kunnen niet echt imponeren op de derde dag in Tenerife

Een ronde onder par en twee erboven na de derde ronde van het Tenerife Open voor de Nederlanders. Alleen Lars van Meijel wist met 70 slagen zijn ronde onder oar binnen te brengen. Joost Luiten en Darius van Driel hadden meer moeite met de andere condities op Tenerife en gingen rond in 72 en 74 slagen. Luiten en Van Meijel (foto) delen nu met 6-onder de 55e plaats en Van Driel die zakte flink en bevind zich nu op de 76e en laatste plek in het klassement.

Het waren de bogeys en zelf een dubbel bogey op de derde dag die de Nederlanders in de problemen brachten. Luiten kwam met vier bogeys en drie birdies van de baan. Van Meijel wist ondanks een dubbel bogey en twee bogeys met 5 birdies zijn score dus onder par te houden en Van Driel die had vijf bogeys en helaas maar twee birdies.

De 28-jarige Nicolai Von Dellingshausen die de leiding nam na de tweede dag van het toernooi heeft nu gezelschap gekregen aan de top van het klassement van de 33-jarige Kalle Samooja. De Duitser en de Fin hebben met 17-onder een slag voorsprong op de Zuid-Afrikaan Dean Burmester. Twee winnaars dit jaar op de Europese Tour, Higgo Garrick en John Catlin, staan met 14-onder gedeeld zevende. Thornbjorn Olesen, die de leiding nam na de eerste ronde met 62 slagen, zakte verder na 69 en 72 slagen met 10-onder naar de gedeelde 27e plaats.