Tenerife Open: Alle drie de Nederlanders door en Von Dellingshausen leidt

Joost Luiten is nog steeds de hoogst genoteerde Nederlander in het Tenerife Open dat wordt gespeeld op de mooie golfbaan van de Golf Costa Adeje. Luiten had wel de meeste slagen van de Nederlanders op de tweede dag van het toernooi, 70 maar met zijn ronde van 65 slagen op de eerste dag deelt hij met 7-onder de 28e plaats.

Darius van Driel en Lars van Meijel kwamen met 69 en 68 slagen op 5-onder en daarmee delen de twee de 48e plaats.

De 28-jarige Nicolai von Dellingshausen nam de leiding met 64 en 62 slagen (16-onder). De Duitser die nog zonder overwinning op de Europese Tour is nam met 3 slagen voorsprong de leiding op de Spanjaard Pep Angles. Met de laagste score van de dag en met een nieuw baanrecord wist de Schot Scott Jamieson met een ronde van 61 slagen op 12-onder te komen. Hij deelt de derde plek samen met de Australiër Scott Hend de Spanjaard Eduard Rousaud en de Fin Kalle Samooja.

Von Dellingshausen verdiende dit jaar in twee toernooi iets meer dan 17.000 euro en zijn hoogste eindklassering was in het Austrian golf Open met een gedeelde 24e plaats. In 2017 won Von Dellingshausen de Order of Merit van de Pro Golf Tour en promoveerde toen naar de Challenge Tour.

De leider na de eerste ronde, Thornbjorn Olesen, zakte na een tweede ronde van 69 slagen terug naar de gedeelde 7e plaats op 11-onder par.

Tenerife Open: Weer hole-in-one voor Luiten maar nu in Tenerife!