Het eerste golfnieuws

Kaptein sponsor van Zakenvrouwen-golf op Sluispolder

HEILOO, 28 april 2021. Kaptein bestaat 85 jaar. © 2021 Sebastiaan Rozendaal

Al tientallen jaren speelt de BedrijvenGolfCompetitie haar rondes op golfbaan Sluispolder. Dit jaar is de naamgever Ondernemend Regio Alkmaar van deze gezellige en sportieve Bedrijvencompetitie. En met deze frisse wind vond Renate Roeleveld – manager van de golfbaan, het ook tijd voor een andere aanpassing, namelijk: meer Zakenvrouwen die golfen!

‘Al jaren hebben we een zeer succesvol programma voor vrouwen die starten met golf, de FAB Friday’ vertelt Renate. ‘Maar van alle ondernemend vrouwen die we zien tijdens de FAB Friday én die ook verslaafd raken aan golf, zien we er maar weinig terug tijdens Bedrijvengolf-evenementen. We ontvangen naast de BedrijvenCompetitie veel andere bedrijven met hun golfdag, maar het aantal vrouwelijke deelnemers is echt maximaal 10 tot 20% op een golfdag. En ik vind echt dat het tijd is dat daar ook verandering in komt.’

Het percentage vrouwelijke golfers stijgt in Nederland, zeker nu golf een ware revival als veilige buitensport maakt, maar het totale golfbestand bestaat nog maar voor 30% uit vrouwen. Overigens al veel beter dan in bijvoorbeeld Engeland waar maar 10% vrouwen golft.
‘Hoewel ik het niet leuk vind om te zeggen, want het klinkt hopeloos ouderwets’ vervolgt Renate ‘maar de meeste vrouwen gunnen zichzelf niet de gelegenheid om mee te doen met een Zakelijk golfevenement. Of het nou hier is bij de BedrijvenGolfCompetitie of een uitnodiging van een zakenrelatie.’

HEILOO, 28 april 2021. Kaptein bestaat 85 jaar. © 2021 Sebastiaan Rozendaal

En als golfliefhebber én Zakenvrouw van het Jaar 2019 is Mireille Kaptein het hier helemaal mee eens. Mireille staat aan het roer van familiebedrijf Kaptein, al 85 jaar de verpakker en producent van kaas en boter. ‘Ik juich alle mogelijkheden toe voor ondernemende vrouwen om hun netwerk te vergroten of hun relaties uit te nodigen in een andere setting dan in je bedrijf achter je bureau. Want hoe mooi is de combinatie ontspanning, mooie gesprekken en tegelijkertijd sportief bezig zijn. Daarom sponsor ik met veel plezier deze Zakenvrouwen-flight tijdens de ORA BedrijvenGolfCompetitie. Er worden elke ronde zakenvrouwen uitgenodigd door ons. Er is dus geen excuus meer om niet mee te doen!’ aldus Mireille.

Het doel van Mireille en Renate is om – net als in het bedrijfsleven – een meer evenwichtige verdeling te krijgen tussen mannen en vrouwen op zakelijke (golf) evenementen.

Foto: Dutch Photo Agency