Golf Club Alcanada is klaar voor de golfers op Mallorca

Club de Golf Alcanada is klaar om te profiteren van de hausse van golf. Met zoveel van de andere gebruikelijke vrijetijdsactiviteiten die de afgelopen 12 maanden niet beschikbaar waren, is het aantal deelnemers in heel Europa gestegen met nieuwe golfers die voor het eerst met de sport beginnen en anderen er weer op terugkomen.

Reisbeperkingen, wat betekende dat de passagiersaantallen naar Mallorca in 2020, die waren met maar liefst 80 procent gedaald, de komende weken en maanden moeten golfers het eiland weer weten te vinden. 

Directeur van golf, Kristoff Both, zei: “Golf lijkt een enorme vlucht te maken, dus we hopen hier op de lange termijn van te profiteren. “Hoewel we maar heel weinig internationale gasten hebben gehad, hebben we een toename van nieuwe spelers gezien en meer deelname aan toernooien op het eiland.

“We hebben onze leden en de golfers op het eiland die op onze baan spelen en die nu in fantastische staat is. Maar er zijn veel mensen die graag weer op reis willen gaan en zichzelf willen trakteren wanneer ze kunnen en of dat nu in de zomer is of later in het jaar.

“Dus het voelt alsof we allemaal in de startblokken staan ​​en klaar zijn om te rennen. We hopen dat er veel mensen zijn die hetzelfde denken en op het moment dat we allemaal te horen krijgen dat we onze internationale vrienden weer kunnen verwelkomen, zijn we er klaar voor.

“We hopen dat het herfstseizoen dit jaar druk wordt. Het weer is hier tot half november nog steeds fantastisch en het nog steeds zonnig met temperaturen rond de 20-25 graden. ”

Alcanada wordt algemeen beschouwd als een van de beste banen in Spanje met een spectaculair panoramisch uitzicht over de zee en de baai van Alcudia richting de iconische pittoreske vuurtoren. Met een afmeting van 6.499 meter en 18 prachtige, maar uitdagende holes, is de door Robert Trent Jones Jnr ontworpen baan de enige op het eiland aan zee en een must voor elke golfer.

Omgeven door pijnbomen en olijfgaarden, wordt de baan regelmatig beoordeeld in de top 100 van Europese banen en is het een geweldige test voor golfers van alle niveaus, van beginners tot professionals. Dit werd aangetoond toen het werd geselecteerd als de gastlocatie voor de European Challenge Tour Grand Final in november 2019.

En het zal opnieuw de locatie zijn voor ambitieuze professionals na de recente aankondiging als gastheer van de finale van de PGA EuroPro Tour (20-22 oktober 2021).

Beiden zeiden: “Het is altijd een eer om professionele evenementen te organiseren en we hebben zoveel positieve feedback gekregen na de grote finale van de Challenge Tour in 2019. Het is meer ervaring en bekendheid voor ons en houdt ons in de gedachten van golfers en officials als een professioneel elite-toernooi. evenementenlocatie.”

www.golf-alcanada.com