US Open: Matthew Wolff pak de leiding en Reed duikelt in klassement

Hij heeft toch best een wat orthodoxe golfswing maar blijkbaar erg effectief de Amerikaan Matthew Wolff (foto boven). De 21-jarige Wolff die zijn golfswing eerst inzet door zijn benen te bewegen en bijna zonder polsknik zijn armen wegneemt wist op zaterdag in 65 slagen rond te gaan. Met 5-onder par leidt hij nu in het toernooi en heeft hij 2 slagen voorsprong op ook een speler die toch best wat anders is dan de rest, Bryson DeChambeau (foto links). De twee lijken dan ook op de laatste dag voor een mooie spanning te gaan zorgen en wat best kan dat een van hun het toernooi gaat winnen.

De leider na de tweede ronde, Patrick Reed, had een bijna vrije val in het klassement. Met 77 slagen zakte hij naar de 13e plek in het klassement en deelt hij deze nu met +3 samen met onder andere de Belg Thomas Pieters. 

De 65 slagen van Wolff is een evenaring van de laagste ronde van het toernooi die eerder door Justin Thomas op de eerste dag werd gemaakt.  

De Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen is met 1-onder derde in het klassement. Slechts 3 spelers wisten dus maar onder par te blijven na de derde dag van het US Open en dat zegt best veel over de golfbaan van Winged Foot waar eerder Tiger Woods, Phil Mickelson en Tommy Fleetwood de cut misten!