Matteo Manassero wint eindelijk weer Mike Toorop beste Nederlander in Alps Tour 

Hij heeft er sinds 2013 op moeten wachten een overwinning in een golfevent. Matteo Manassero, viervoudig European Tour winnaar, die een aantal jaren geleden zijn speelrecht op de Europese Tour kwijt raakte kwam nu in actie op de Alps Tour in zijn geboorteland Italië. In het Toscana Alps Open wist alleen van de Nederlanders Mike Toorop de cut te halen.

17-04-2011-manasseroDe Italiaan Manassero stond ooit bij de beste 25 van de wereld. Als amateur stond hij zelfs even als nummer 1 van de wereld genoteerd. Hij haalde zelfs de cut van twee majors en zijn 4 overwinningen op de European Tour deed hij voor zijn 20e! (foto overwinning in Maleisië) 

Nadat Manassero aan zijn swing ging werken was het over en uit. Hij verloor het speelrecht en moest het doen met uitnodigingen. De 27-jarige wist op de golfbaan dichtbij aan de kust van Toscane zijn eerste ronde in 63 slagen (-8) te spelen. Met 66 slagen op de tweede dag en 65 slagen op de laatste pakte hij met 19-onder de overwinning

De Nederlander Toorop (foto links) eindigde met 3-onder op de 45e plaats. Eerder waren het Pierre jr Verlaar (-3), Lars Keunen (-2), Philip Bootsma (par) en Vince van Veen (+1) die de cut niet wisten te halen.