US Open: Tiger Woods mist de cut en Patrick Reed leidt

Een flinke teleurstelling voor Tiger Woods, hij heeft de cut gemist in het US Open. Met 73 en 77 slagen (+10) had hij 4 slagen te veel om er ook in het weekend bij te mogen zijn! Het waren niet alleen putts die niet vielen, zijn afslagen waren soms bijna overal op de golfbaan te vinden en waardoor hij niet in regulation naar de green kon. De 44-jarige Amerikaan kon amper genieten van de goede slagen die hij ook had en dat was duidelijk af te lezen aan zijn gezicht. Ook spelers als Phil Mickelson (+13), Tommy Fleetwood (+8), Collin Morikawa (+7), Justin Rose (+10) en Henrik Stenson (+11) konden eveneens hun koffers pakken. 

Patrick Reed pakte de leiding op de moeilijke golfbaan van Winged Foot. De 30-jarige Amerikaan wist met 66 en 70 slagen met 4-onder bovenaan het klassement te komen. Longhitter Bryson DeChambeau staat tweede met 3-onder in het klassement. De beste Europeaan is de Spanjaard Rafa Cabrero Bello. Hij deelt met 2-onder samen met Justin Thomas, Harris English en Jason Koprak de derde plaats. 

DeChambeau, die eerder al aangaf om op de par 4 en par 5 holes voluit vanaf de afslag te gaan en dan maar hopen dat zijn bal ver genoeg was om de green met zijn volgende slag te raken, had de laagste ronde van de dag met 68 slagen.