Bryson DeChambeau wint het US Open

Als enige onder par eindigen in het toernooi en dat met 6-onder op de golfbaan van Winged Foot in het US Open. Bryson DeChambeau wist na 7 PGA Tour overwinning nu eindelijk zijn eerste major overwinning te pakken. Het werd zijn beste ronde zondag. Lag zijn percentage fairway hits maar op 41% hij wist zijn bal vanuit de zware rough toch vaak op de green te krijgen. Voor het toernooi had hij al laten weten overal voluit te gaan. “Ik sla de bal zo hard mogelijk om hem dan ook zo ver mogelijk te krijgen en dan zie ik wel waar hij land, de afstand naar de green moet ik dan ook vanuit de hoge rough kunnen halen” en dat bleek dus ook gedurende het toernooi. Altijd samen met zijn caddie rekenend wat hij voor afstand overhield maar de wind en ook de vochtigheid kwam daarbij aan bod.

De 21-jarige Matthew Wolff die zijn golfswing eerst inzet door zijn benen te bewegen en bijna zonder polsknik zijn armen wegneemt verloor op zondag zijn voorsprong. Op de eerste holes leek het goed te gaan, fairway hits en de green vinden.  De bogey op 3, waar hij zal bal helemaal links van de green in de rough sloeg en de birdie van DeChambeau op de hole erna zorgde direct al voor een kleiner verschil tussen de twee. De twee wisten samen eagle te maken op de 9e. Het steady spel van de 27-jarige DeChambeau die slechts 1 birdie wist te maken op de tweede 9 en de rest in par speelde gaf hem de overwinning waar Wolff met twee bogeys en een dubbel het toernooi weggaf. De laatste eindigde met par voor het toernooi op de tweede plaats.

De Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen werd derde met een eindscore van +2 voor Harris English met +3. English raakte op de eerste hole zijn bal kwijt in de rough links van de fairway waardoor hij terug moest naar de afslag en vervolgens met een dubbel bogey zijn ronde begon.

In het toernooi miste eerder Tiger Woods de cut, kan de oud nummer 1 van de wereld het mentaal nog wel aan?