Uitstekende start van Maarten Lafeber in KLM Open, Joost Luiten start slecht!

14 09 2017 lafeber

14 09 2017 lafeberGemengde gevoelens na de eerste ochtendronde van het KLM Open. Joost Luiten, titelverdediger, kwam met een ronde van 75 slagen (+4) het clubhuis van The Dutch binnen. Luiten staat daarmee 7 slagen achter zijn landgenoot Maarten Lafeber (foto) die de wedstrijd begon met een mooie ronde van 68 slagen (-3) en daarmee voorlopig in de top 10 staat! Lafeber wist 6 birdies te maken maar had helaas een dubbel bogey op de 12e en een bogey op de 9e waar hij een putt voor par miste van iets meer dan een meter. 

Van de 19 Nederlanders in het klassement wist ook Max Albertus zich bij de beste 10 spelers te spelen. Hij ging rond in 69 slagen (-2). De Haagse professional Xavier Ruiz-Fonhof en de amateur Pierre Verlaar lieten 83 slagen noteren en lijken nu al kansloos om de cut morgen te gaan halen.

Ralph Miller met 73 slagen, amateur Nordin van Tilburg met 75 slagen en Michael Kraaij met 77 slagen kunnen met een lage ronde op vrijdag er nog bij zijn in het weekend. De rest van de Nederlanders zijn inmiddels gestart of moeten nog starten.