Lee Westwood doet weer mee om de prijzen in KLM Open

16 09 2017 Besseling foto Getty Images

16 09 2017 Besseling foto Getty ImagesAchttien jaar na zijn eerste zege in Nederland, strijdt Lee Westwood opnieuw mee om de winst in het KLM Open. De voormalig nummer één van de wereld staat op drie slagen van koploper Kiradech Aphibarnrat. 

In zijn de derde ronde maakte Westwood één bogey (hole 5) en vervolgens alleen nog parren en birdies. Met zijn vijfde birdie van de dag, op hole 18, bracht hij zijn totaal op -11.

Westwood, winnaar van het toernooi in 1999, speelt deze week zijn elfde KLM Open. Hij maakt voor het eerst sinds 2011 zijn opwachting in Nederland. De Engelsman is gedeeld vierde en begint de laatste ronde met een achterstand van drie slagen op koploper Kiradech Aphibarnrat (-14).

De Thai tekende voor een ronde in 66 slagen. Door een birdie op de laatste hole begint Aphibarnrat zondag met één slag voorsprong op Romain Wattel aan de slotronde.

Wattel (-13) zorgde met een omloop in 64 slagen voor de beste score van de dag. De Fransman noteerde zeven birdies en hield bogeys van de kaart.

Een andere Fransman, Joel Stalter (-12, is derde en start zondag met Aphibarnrat en Wattel in de laatste groep.

Kwartet Nederlanders in de race
Zondag komen nog vier Nederlanders in actie. Wil Besseling staat er met vier onder par het beste voor. De Noord-Hollander, die uitkomt op de Challenge Tour, haalde voor het vijfde jaar op rij de cut in het KLM Open. Besseling is voorlopig gedeeld 35ste en kan zondag zijn beste klassering in het KLM Open verbeteren. Vorig jaar werd hij 28ste op The Dutch.

Wil Besseling (foto: Gety Images)

Daan Huizing en Max Albertus delen de 54ste plaats op met een score van -1. Albertus hoorde pas op woensdag dat hij kon starten in het KLM Open, na de late afzegging van Victor Dubuisson.

Ralph Miller haalde met een tweede ronde in 69 slagen de cut en is na een derde ronde in 72 slagen 64ste.

Titelverdediger Luiten naar huis
Voor Joost Luiten was het KLM Open na twee ronden voorbij. De titelverdediger miste op één slag de cut. Het toernooi in Spijk ging zaterdagmiddag door zonder de titelverdediger.

Joost Luiten moest in de ochtend de laatste zes holes van zijn tweede ronde spelen. Op hole 18 had de Nederlander een birdieputt van iets meer dan vier meter om naar één onder par te gaan, maar de bal verdween niet in de hole.

De laatste keer dat Luiten in het KLM Open na twee dagen was uitgespeeld, was in 2012. “De cut missen in Nederland is zuur, maar het kan ook een keer gebeuren.”
Luiten begon het toernooi donderdag met vier bogeys op de eerste vier holes. “Achteraf kun je zeggen dat de eerste vier holes me zijn blijven achtervolgen. Vanaf dat moment moet je veel goedmaken. Dat wordt lastig als je te weinig putts maakt.”

Over het KLM Open
De 98ste editie van het KLM Open wordt van 14 tot en met 17 september 2017 gespeeld op golfbaan The Dutch in Spijk (gemeente Lingewaal). In 2016 won Joost Luiten voor de tweede maal het toernooi, drie jaar na zijn eerste overwinning in 2013. Het KLM Open wordt ondersteund door de partners KLM en ING Private Banking.