Tyrrell Hatton wint het BMW Championship 

Allereerst een correctie was eerder geschreven dat het prijzengeld voor de winnaar 1.5 miljoen zou zijn dat bleek achteraf net geen miljoen euro te zijn. Tyrrell Hatton bleek echt de betere golfer na 4 ronden in het BMW Championship. Met 67 slagen op de laatste dag bracht de 28-jarige Engelsman zijn eindscore op 19-onder par. Zijn voorsprong op de nummer twee, de even oude Fransman Victor Perez (foto) bedroeg 4 slagen. Voor Hatton was er een cheque van 974.457,00 euro en de nummer twee Perez verdiende nog ruim 630.000 euro.

De laatste dag werd bijna met uitstekende condities gespeeld. De fairways waren nog wel flink nat dus echt veel rol kregen de spelers niet op hun bal. De baan speelde daarvoor een stuk langer dan normaal. Een speler die daar helemaal geen hinder van leek te ondervinden was Andy Sullivan. Met 65 slagen op de laagste dag had hij de evenaring van de laagste ronde van de wedstrijd en eindigde samen met de Amerikaan Patrick Reed met 14-onder gedeeld derde. Eerder was het Matthew Fitzpatrick die 65 slagen wist te maken op de tweede dag van het toernooi.

Danny Willett, de winnaar in 2019, eindigde uiteindelijk in het toernooi met 4-onder gedeeld 32e. 

Joost Luiten miste eerder de cut in het toernooi met 3 slagen teveel. Het was de triple bogey op de tweede dag op de derde hole die hem mede daardoor niet in het weekend bracht.