Tyrrell Hatton pakt de leiding in het BMW Championship 

De derde dag van het BMW Championship was er eentje met flinke regenbuien. Regenpak aan en uit werd het voor de spelers en de caddies probeerden alles zo droog mogelijk te houden. Tyrrell Hatton leek van dit alles geen last te hebben en liet gewoon even een ronde van 69 noteren. Met 14-onder leidt de 28-jarige Engelsman.

Shane Lowry en Matthew Fitzpatrick die na de tweede ronde de leiding namen in het toernooi zakten weg naar een gedeelde 5e en 10e plaats. Lowry ging rond in 74 slagen waar Fitzpatrick er zelfs 76 nodig had. 

De laagste ronde van de dag kwam op naam van de Spanjaard Pablo Larrazabal. De 37-jarige wist met 6 birdies een eagle en twee bogeys zijn ronde met 66 slagen te eindigen. Met 8-onder deelt hij onder andere met Fitzpatrick de 10e plaats.

De 28-jarige Fransman Victor Perez en de 30-jarige Deen Joachim Hansen wisten met 70 slagen op 11-onder te komen en staan daarmee op de tweede plaats.

Thomas Pieters en Thomas Detry zagen na een derde ronde van 73 en 76 slagen zich naar de gedeelde 50e en 60e plaats zakken. De twee Belgen staan nu voor het toernooi op par  en +3!

Joost Luiten miste na twee ronden de cut in het toernooi. Luiten was de enige Nederlander in de wedstrijd met enorm veel prijzengeld waarvan de winnaar zondag namelijk ruim 1.5 miljoen euro verdiend en de nummer twee bijna 1 miljoen.