Exit Joost Luiten in het BMW Championship Fitzpatrick en Lowry leiden

Een triple bogey op de derde hole van de Wentworth Golf Club in Virginia Water in Surrey in Engeland heeft Joost Luiten uiteindelijk de cut laten missen. De 34-jarige Nederlander wist nog drie birdies te maken maar de dubbel bogey en de bogey in zijn ronde liet hem op +3 zijn ronde eindigen en met een ronde van par op de eerste dag bleef dat zijn score in het BMW Championship. De cut kwam op par te liggen. Ook Jon Cathlin die twee wedstrijden op de Europese Tour jongstleden wist te winnen miste eveneens met +3 de cut.

Met 12-onder namen Matthew Fitzpatrick en Shane Lowry (foto links) de leiding in het toernooi. Een lange tijd zag het er naar uit dat Fitzpatrick met 14-onder zijn ronde zou eindigen en daarmee alleen de leiding zou nemen. De 26-jarige zag zijn bal op zijn 17e hole, hole 8 van de baan, na zijn tweede slag via de linkerkant van de green het water in rollen. Het werd een dubbel bogey en met een par op zijn 18e hole bleef zijn score 7-onder en 12-onder voor de wedstrijd.

Tyrrell Hatton, een van de leiders na de eerste ronde, staat met 11-onder alleen tweede in het klassement. Van de andere leiders na de eerste ronde moest Justin Harding ook het toernooi verlaten. Met 81 slagen op de tweede dag eindigde hij eveneens als Luiten op +3. Adri Arnaus die toen eveneens de leiding had bleef wel in het toernooi na 70 slagen op de tweede dag. Hij staat nu met 8-onder gedeeld 6e.

Van de Belgen in het toernooi wisten de beiden Thomassen de cut te halen met een score van 1-onder. Hun landgenoot Nicolas Colsaerts miste de cut. 

De winnaar ontvangt zondag ruim 1.5 miljoen euro en de nummer twee nog bijna 1 miljoen.