Verlicht toernooi in Dubai met golf supersterren als Georgia Hall en Lydia Ko

De grote winnaars en Solheim Cup-sterren neemt het op tegen een veld van LPGA en LET Champions van wereldklasse wanneer het iconische verlichte toernooi van 4-6 november 2020 terugkeert naar Dubai

DUBAI, 8 OKTOBER: Golfsupersterren Minjee Lee, Georgia Hall en Lydia Ko, slaan dit jaar onder de schijnwerpers af tijdens de OMEGA Dubai Moonlight Classic. Op de iconische Faldo-baan van de Emirates Golf Club zullen van 4 tot 6 november drie dagen golfactie plaatsvinden met 56 spelers die zullen strijden voor een prijzenpot van $ 285.000.

 Het toernooi dat sinds 2006 op de Faldo-baan wordt gespeeld, keert in 2020 terug voor zijn 14e editie. De baan is gebouwd met het oog op nachtgolf. Het werd in 2005 opnieuw ontworpen door zesvoudig Major-kampioen, Sir Nick Faldo, en in 2006 heropend als een par-72-lay-out, waarbij schijnwerpers een integraal onderdeel waren van het ontwerp zijn van de baan. Het driedaagse evenement van dit jaar vindt plaats achter gesloten deuren en wordt gehouden in een veilige omgeving. De OMEGA Dubai Moonlight Classic markeert de terugkeer van sportevenementen naar Dubai en vindt plaats onder het toepasselijk genaamde thema “Time To Shine”, nadat veel toernooien zijn geannuleerd of uitgesteld vanwege de COVID-19-pandemie. Sprekend over de uitdaging om het toernooi te organiseren in een onzekere omgeving, merkte toernooidirecteur Simon Corkill op:

“2020 is wereldwijd een heel moeilijk jaar geweest, niet alleen voor sport, en als zodanig zijn we Dubai Sports Council en al onze partners erg dankbaar; zonder hun steun was dit toernooi gewoon niet mogelijk geweest. Met enkele van de beste spelers die het toernooi van dit jaar zullen bijwonen, hebben we alles in het werk gesteld om ervoor te zorgen dat de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen zijn voor november. Hoewel we dit jaar geen toeschouwers kunnen verwelkomen, zijn we verheugd dat Dubai gastheer zal zijn van het unieke en dag- en nachtevenement dat wereldwijd wordt uitgezonden naar 60 landen en 348 miljoen huishoudens.

03/08/2019. Ladies European Tour 2019. AIG Women’s British Open, Woburn Golf Club, Woburn, England. 1-4 August 2019. Charley Hull of England during the second round. Credit: Tristan Jones

Het toernooi van 2020 heeft al een aantal opvallende spelers uit het damesspel weten te bemachtigen, waaronder titelverdediger Nuria Iturrioz, Solheim Cup-spelers Charley Hull (foto), Georgia Hall, Céline Boutier en de aanvoerder van 2021, Catriona Matthew. De laatste was een eerdere Women’s Open-winnaar, LET ‘Player of the Year’ en de beroemde aanvoerder van Team Europe voor de Solheim Cup 2019. Terwijl Boutier een prominente rol speelde sinds haar doorbraak als de nummer één gerangschikte amateur in 2014, behaalde ze vier overwinningen in de Ladies European Tour en Symetra Tour in 2017 en 2018, voordat ze in 2020 haar eerste overwinning op de LPGA volgde met een overwinning bij het Texas Women’s Open.

12/08/2020. Ladies European Tour 2020. Aberdeen Standard Investments Ladies Scottish Open. Renaissance Club, North Berwick, East Lothian, Scotland. August 13-16 2020 Minjee Lee of Australia during the first round. Credit: Tristan Jones.

Australasian sensaties Lydia Ko en Minjee Lee hopen het Europese feest te verpletteren. Ko, die in 2017 de jongste professionele nummer één ooit werd (in zowel de mannen- als de dameswedstrijd) en kort daarna een tweevoudig Major-winnaar, hoopt dat haar eerste optreden in Dubai haar terugkeer naar vorm zal voortzetten in 2020. na een recente T2-finish op de Marathon Classic. De Australische Minjee Lee staat momenteel op nummer 6 van de wereld en met drie top-vier finishes in vijf starts sinds de hervatting na COVID, hoopt ze haar T-11-prestatie in Dubai in 2014 te verbeteren.

“Het zal geweldig zijn om weer in Dubai te strijden en dit zal mijn eerste keer zijn dat ik onder de schijnwerpers speel met de achtergrond van de nachtelijke skyline van Dubai, wat zeker een ongelooflijke ervaring zal worden”, aldus Minjee Lee. “Als golfers hebben we ongelofelijk veel geluk dat we kunnen concurreren en golfen over de hele wereld, op zoveel prachtige golfbanen op zoveel geweldige locaties. Ik kan niet wachten om in november onder de lichten naar buiten te gaan en iets te proberen nieuw. Na eerder een top-20 finish in Dubai te hebben behaald, hopelijk zal mijn spel zich kunnen aanpassen aan de omstandigheden en zal mijn prestatie me een kans geven om te concurreren. “

Om te profiteren van de unieke omstandigheden is de 2018 Women’s Open-winnaar, kampioen Georgia Hall, die in Dubai arriveert vers van drie overwinningen in het pandemie-getroffen seizoen van 2020, met succes op de Rose Ladies Series in het VK en een playoff-triomf. in de VS bij de LPGA Cambia Portland Classic.

Georgia Hall voegde toe: “Het vooruitzicht om terug te zijn in Dubai, waar ik voor het eerst speelde in 2014 als tiener, is opwindend. Ik kijk ernaar uit om het seizoen in stijl af te sluiten en voor het eerst onder de schijnwerpers te spelen. iets nieuws waar mijn spel zich aan moet aanpassen, het is ongelooflijk spannend voor de spelers en we zijn erg dankbaar dat we de kans hebben om weer veilig samen te strijden. “