Besseling start als beste Nederlander in Schotland waar Otaegui leidt

Gelukkig weer meerdere Nederlanders in een wedstrijd op de Europese Tour. In Schotland wordt op de golfbaan van de Fairmont St Andrews in St Andrews het Scottish Championship presented by AXA gespeeld. Wil Besseling, Daan Huizing, Lars van Meijel en Darius van Driel mochten eindelijk weer na een periode van rust in actie komen. 

Helaas wist geen van de Nederlanders bogey vrij te blijven na hun eerste 18 holes. Besseling wist als enige van de 4 wel onder par te blijven. Met 1-onder, 71 slagen, deelt de 34-jarige Noord-Hollander de 45e plaats. In zijn ronde zaten 3 bogeys maar gelukkig ook 4 birdies. Van Driel en Van Meijel openden met een ronde par en delen daarmee de 54e plaats. Van Meijel ging echt goed tot de en met de 16e hole. Hij stond toen nog 3-onder voor zijn ronde maar de bogey op de 17e en de dubbel bogey op de 18e zorgde dus uiteindelijk voor par. Van Driel hield zijn ronde op par met 3 bogeys en 3 birdies. 

Huizing werd helaas de slechtste Nederlander na de eerste ronde. Met 6 bogeys en 2 birdies kwam zijn score op +4 en daarmee werd hij gedeeld 93e. 

De 27-jarige Spanjaard Adrian Otaegui (foto) nam de leiding na de eerste ronde. Met 62 slagen (-10) nam hij 3 slagen voorsprong op de nummers twee Matt Wallace en Bryce Easton. Otaegui wist 10 birdies te maken en had dus geen enkele bogey in zijn ronde. De Spanjaard won eerder twee toernooien op de European Tour en wel in 2017 het Saltire Energy Paul Lawrie Match Play en in 2018 het Belgian Knockout.