Besseling en Van Driel en Van Meijel door in Schotland

Toch weer drie Nederlanders die de cut weten te halen in een European Tour event! In het Scottish Championship presented by AXA wisten Wil Besseling, Darius van Driel en Lars van Meijel het weekend te halen en zijn daarmee ook zeker van prijzengeld. Voor Daan Huizing was het toernooi voorbij, de 29-jarige eindigde met +7 te ver van de cut die op 1-onder kwam te liggen. 

De 34-jarige Besseling bleef de hoogst genoteerde Nederlander na twee ronden. Met 71 en 69 slagen kwam de Noord-Hollander uit op 4-onder en daarmee staat hij gedeeld 29e. Van Driel wist eveneens met 69 slagen rond te gaan en met zijn ronde van 72 op donderdag kwam hij uit op 3-onder en daarmee staat hij 44e. Van Meijel kwam op 2-onder en de gedeelde 49e plek na 72 en 70 slagen. Het toernooi heeft 1 miljoen aan prijzengeld waarvan ruim 156.000 is gereserveerd voor de winnaar.

Met 12-onder namen Matt Wallace (foto) en Adrian Otaegui de leiding. De 27-jarige Otaegui wist na donderdag al de leiding te nemen. Na zijn opening van 62 slagen had hij 8 slagen meer nodig op vrijdag. Wallace lijkt nu de favoriet te worden na 65 en 67 slagen. De twee hebben 1 slag voorsprong op de Engelsman Aaron Rai en twee slagen op de Fransman Adrien Saddier.