Qatar Airways breidt het netwerk uit tot 100 bestemmingen

Door de hervatting van drie vluchten per week naar Sofia, Bulgarije, op 16 oktober 2020 wordt het netwerk van de luchtvaartmaatschappij uitgebreid tot meer dan 700 wekelijkse vluchten naar 100 bestemmingen
 
De jonge, gevarieerde vloot van duurzame vliegtuigen van de luchtvaartmaatschappij biedt passagiers meer flexibele reismogelijkheden via de meest geconnecteerde en beste luchthaven in het Midden-Oosten, Hamad International Airport

 
16 oktober 2020 – Qatar Airways is verheugd om de 100ste bestemming aan haar wereldwijde netwerk toe te voegen. De drie vluchten per week naar Sofia vanaf 16 oktober 2020 breiden het netwerk van de luchtvaartmaatschappij uit tot meer dan 700 wekelijkse vluchten over zes continenten.
 
Dankzij de gevarieerde vloot van brandstofzuinige vliegtuigen en een strategisch netwerkbeheer, heeft de luchtvaartmaatschappij de vluchten snel kunnen hervatten en de diensten kunnen uitbreiden in lijn met de passagiersvraag. Op de volgende bestemmingen worden vluchten hervat of frequenties verhoogd:
  • Entebbe (Oeganda): 3 vluchten per week vanaf 2 oktober
  • Hanoi (Vietnam): 4 vluchten per week vanaf 3 oktober
  • Manilla (De Filippijnen): verhoging tot 17 vluchten per week vanaf 2 oktober
  • Seychellen: 3 vluchten per week vanaf 15 oktober
  • Yerevan (Armenië): wekelijkse vlucht vanaf 5 oktober
  • Durban, Kaapstad en Johannesburg (Zuid-Afrika): 19 vluchten per week
  • Singapore: frequentie verhoogd tot 2 vluchten per dag vanaf 25 oktober
Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, Group CEO van de Qatar Airways Group, zegt hierover: “Als een van de weinige luchtvaartmaatschappijen die continu blijven vliegen is tijdens de pandemie om passagiers veilig en betrouwbaar thuis te brengen, zijn we trots op het bereiken van deze belangrijke mijlpaal in de heropbouw van ons netwerk. Onze focus ligt niet alleen op het heropstarten van bestemmingen, maar ook op het aanbieden van zoveel mogelijk frequenties om onze passagiers de flexibiliteit te bieden om te reizen wanneer ze dat willen. Met meer dan 700 wekelijkse vluchten op dit moment en plannen om ons netwerk uit te breiden naar meer dan 125 bestemmingen tegen het einde van 2020, zullen onze passagiers meer mogelijkheden hebben om te reizen wanneer ze dat willen, veilig en betrouwbaar en dit over de hele wereld”.

Sinds het begin van de pandemie heeft Qatar Airways meer dan 175 miljoen kilometer gevlogen en meer dan 2,3 miljoen passagiers vervoerd op meer dan 37.000 vluchten. De luchtvaartmaatschappij heeft ook meer dan 400 chartervluchten over de hele wereld uitgevoerd, waardoor Qatar Airways goed op de hoogte is van de nieuwste maatregelen op luchthavens en nationale gezondheidsprocedures en een vinger aan de pols houdt van de wereldwijde passagiersstromen, in het bijzonder op markten waar de luchtvaartmaatschappij geen reguliere lijnvluchten uitvoert.
 
De strategische investering van Qatar Airways in een aantal brandstofzuinige tweemotorige vliegtuigen, waaronder de grootste vloot Airbus A350-vliegtuigen, heeft de airline in staat gesteld om tijdens de crisis te blijven vliegen en zorgde voor een perfecte positionering om het duurzame herstel van het internationale vliegverkeer te leiden. Tegen eind 2020 wil Qatar Airways het netwerk opnieuw opbouwen naar meer dan 125 bestemmingen, waaronder 20 in Afrika, 11 in Noord- en Zuid-Amerika, 41 in Azië en de Stille Oceaan, 38 in Europa en 15 in het Midden-Oosten. Veel steden zullen een sterk vluchtschema hebben met dagelijkse vluchten of meer.