Twee strafslagen nekken Jon Rahm niet hij wint het Memorial Tournament

Het was nog even spannend toen de Spanjaard Jon Rahm zijn scorekaart wilde inleveren. Op de 16e wist hij zijn chip in de hole te laten verdwijnen maar de camera’s hadden zijn bal zien bewegen bij het adresseren. Toen de wedstrijdleiding dit hem vertelde ging hij direct akkoord met de twee extra slagen op die hole. Uiteindelijk won Rahm niet met 5 maar dus met 3 slagen verschil en 9-onder het Memorial Tournament.

De 25-jarige Rahm is nu ook werelds beste golfer. Met de punten die hij verdiende met deze overwinning passeerde hij Rory McIlroy die in dit toernooi met een eindscore van +4 gedeeld 32e werd.

En Tiger Woods de vijfvoudig winnaar?, Hij werd gedeeld 40e met een eindscore van +6. Woods baalde toen de hoorn ging dat er onweer aankwam. Hij lag toen op de 18e voor zijn tweede slag en kon dus bijna naar huis maar moest dus verplicht wat tijd doormaken in het clubhuis.

De linkshandige Phil Mickelson viel op de laatste dag ook op toen hij vanaf de fairway een putt wilde maken van 71 meter. De toch geroemde speler vanwege zijn korte spel met zijn wedges koos er voor om het dit keer met zijn putter te doen. Zijn putt, was zijn tweede slag naar de green van de par 4, was veel te kort. Vervolgens pakte hij toch weer zijn wedge en met een flopshot wist hij toch zijn bal weer bij de hole te krijgen en met een korte putt maakte hij weer zijn par.