Golfen tussen de meest adembenemende landschappen in Portugal

Den Haag, 20 juli 2020 – Golfen is op dit moment misschien wel één van de meest veilige sporten om te beoefenen. Op zoek naar een nieuwe, veilige en inspiratievolle omgeving om af te slaan, dan is Portugal de ideale golfbestemming. Portugal biedt meer dan 90 banen en heeft het hele jaar door een mild klimaat. Portugal heeft gedurende zes opeenvolgende jaren de prijs van “Beste golfbestemming van Europa” gewonnen en is tussen 2014 en 2018 zelfs verkozen tot de “Beste golfbestemming ter Wereld”. Niet voor niets worden er jaarlijks op vele van deze golfbanen internationale toernooien georganiseerd.

Portugal heeft zeven verschillende regio’s, met eigen karakteristieke eigenschappen. Hierdoor is er een zeer gevarieerd aanbod van golfbanen met verschillende moeilijkheidsgraden en prijsklassen. De grote hoeveelheid aan golfbanen biedt de mogelijkheid te overnachten midden in de natuur of in de steden waar de bezoeker buiten het golfen om kan genieten van het landschap, culinaire hoogstandjes en bijzondere culturele bezienswaardigheden.

Veel golfvelden zijn ontworpen door bekende architecten zoals Robert Trent, Jones Jr., Jack Nicklaus, Arthur Hills, Nick Faldo, Severiano Ballesteros, Henry Cotton, Rocky Roquemore of Arnold Palmer. Overnachten op een van de resorts van de golfclubs staat voor luxe en ontspanning. Er zijn diverse wellnessfaciliteiten beschikbaar om de golfspelers te verwennen.

Voor diegene die hun golftechniek of swing willen verbeteren kunnen terecht bij een gevarieerd aanbod aan internationaal befaamde golfscholen. Ook zijn er afzonderlijke oefenzones en verschillende pitch-and-puttbanen voor de golfers die op eigen houtje hun short game willen oefenen.

Oriënteren op een golfreis naar Portugal, lees dan onderstaande tips:

Azoren

De negen eilanden van de Azoren zijn alle van vulkanische oorsprong. De centrale eilanden liggen harmonieus verspreid in de blauwe zee, waar walvissen en dolfijnen gespot kunnen worden.

Golfen omringd door de oceaan, de natuur, heuvels, valleien, waterhindernissen, de vele hortensia’s en azalea’s nodigen uit tot extra genieten van een swing op de golfbanen van de 2 eilanden, São Miguel en Terceira.

Madeira

Madeira, in het midden van de Atlantische Oceaan, is een toevluchtsoord met prachtige natuur. Twee derde van het grondgebied is beschermd gebied en de bontgekleurde exotische bloemen zijn bijna iconisch te noemen. De archipel van de eeuwige lente heeft het hele jaar door aangename temperaturen en is perfect voor open lucht activiteiten. De twee eilanden, Madeira en Porto Santo beschikken over drie schitterende golfbanen en een uitgebreid aanbod aan overnachtingsmogelijkheden, ontspannings- en wellnessfaciliteiten om de golfspelers te verwennen.

Santo da Serra | ©Clube de Golf Santo da Serra

Algarve

Algarve staat wereldwijd bekend als een paradijs voor golfliefhebbers waar men het hele jaar door kan spelen. Algarve heeft elk type golfer iets te bieden. De regio telt 43 bekroonde golfbanen (33 18-holes en 10 9-holes) met adembenemende uitzichten. Ze genieten van internationale faam om de uitstekende kwaliteit van hun infrastructuur, bereikbaarheid en prijs-kwaliteit verhouding.

Behalve de vele internationale toernooien is de Algarve, in samenwerking met de EDGA-European Disabled Golf Association, het “Golf4all” project enkele jaren geleden gestart. Het is een internationaal golftoernooi voor golfers met een beperkte mobiliteit. Dit jaar staat het toernooi gepland in de maand november.

Na het golfen kan worden genoten van een strandwandeling, fietstocht, een boottour of de dag worden afgesloten met een heerlijke Cataplana op een terrasje of in een van de vele restaurants.

 

 

 

 

Alentejo

De Alentejo biedt ‘the best of both worlds’. In het noorden is het landschap groen en uitgestrekt, terwijl het zuiden wordt gekenmerkt door de zon en een langzaam levensritme. De streek is dankzij het vlakke landschap ideaal om te wandelen, fietsen of tochten te paard te maken. Een leuke bezigheid als tijdverdrijf voor de uren buiten de baan om. Het is kiezen uit golfen met uitzicht op de rivier de Sado of op banen met unieke landschappen met grote laagvlakten onder een immense hemel.

 

 

Lisboa

Het milde klimaat en de prachtige landschappen langs de kust maken van Lisboa een geliefde golfregio die bezoekers van over de hele wereld aantrekt. De golfclubs liggen in de nabijheid van de hoofdstad, verschillende beschermde natuurgebieden, tussen werelderfgoed geklasseerde monumenten en landschappen. De golfbanen onderscheiden zich door hun kwaliteit, comfort en de uitstekende service.

Oitavos Dunes | ©Turismo Cascais

Centro de Portugal

Centro de Portugal bestaat uit ruige bergachtige gebieden in het midden van de regio tot aan kosmopolitische badplaatsen aan zee. Het landschap varieert van historische dorpen, kastelen die vroeger de landsgrenzen verdedigden en stadjes met witte huizen die volledig ommuurd zijn zoals Óbidos. Er zijn verschillende golfclubs in verschillende prijsklassen en moeilijkheidsgraden. Dit jaar wordt het Open de Portugal van 17 – 20 september in deze regio georganiseerd.

Royal Óbidos Spa & Golf Resort

Porto en Noord Portugal

Porto, een stad erkend als werelderfgoed, is de perfecte toegangspoort en vertrekpunt voor de bezoekende golfer. De stad staat niet alleen bekend om de portwijn maar ook om het cultuurerfgoed met oude kerken en monumenten. Het noorden wordt doorkruist door de prachtige rivier de Douro. Noord Portugal is een groene oase voor iedereen die houdt van rust, cultuur en natuur. In Espinho is de op één na oudste golfbaan van het Europese vasteland te vinden!